„Foglalj Google-lal” avagy mit kell tudni a „Reserve with Google” online időpontfoglalás szolgáltatásról – YJOURNAL

„Foglalj Google-lal” avagy mit kell tudni a „Reserve with Google” online időpontfoglalás szolgáltatásról

Szabó Viktória -
June 19, 2021

A Google új szolgáltatása a „Reserve with Google” (röviden RWG), magyarul körülbelül annyit jelent: „foglalj Google-lal”) egy szuper megoldás, ami gyakorlatilag azt teszi lehetővé, hogy miután a Google keresőjébe (vagy térképbe vagy segédbe) beütve rátaláltunk egy szolgáltatóra (például SPA vagy edzőterem), közvetlenül – a Google felületének elhagyása nélkül – foglalhatunk hozzá  online időpontot.

A Google ezen szolgáltatása elsőként csupán három amerikai nagyvárosban – New York, San Francisco és Los Angeles – volt elérhető, azonban az évek múlásával nemzetközileg is elérhetővé tették, Magyarországon a YCLIENTS integrációnak köszönhetően mostantól hazánkban is elérhetővé vált a szépségipari vállalkozásoknak.

Mi az a RwG („Google Foglalás”)?

A szolgáltatás lényege, hogy miután rákerestél a Google Keresőben (Search) vagy a Google Térképen (Map) vagy a Google Segéden (Support) egy konkrét, hozzád legközelebb eső szolgáltatásra (vagy szalonra), direktben tudsz oda időpontot foglalni. Miután foglaltál, az adott cég időpontfoglaló rendszeréből kapod majd az automatikus, bejelentkezésedről szóló visszaigazolást vagy válaszüzenetet.

Milyen szolgáltatók számára érhető el?

Egyelőre csak SPA-k, éttermek, szépségszalonok és edzőtermek számára elérhető ez a szolgáltatás, amelynek segítségével a vendégek rátalálhatnak egy, a közelükben lévő szolgáltatóra és egy másik kattintással már foglaltak is időpontot masszázsra, jógára vagy spinning órára.
Bővebben IDE KATTINTVA olvashatsz a „foglalj Google-lal” szolgáltatásról!

Mennyibe kerül?

A szolgáltatás teljesen ingyenes. Egyetlen feltétele van a beállításának: a szolgáltatónak szerződésben kell állni egy időpontfoglaló szoftvert kínáló céggel jelen esetben Magyarországon a YCLIENTS előfizetőinek van ilyen lehetőség. Ha a szolgáltató már használja az említett cég online időpontfoglaló rendszerét, akkor automatikusan elérhetővé válik számára a Google térkép integráció.

Hogyan működik?

Ha a vendég rákeres a Google-n keresztül egy bizonyos SPA vagy szépségszalon szolgáltatásra, például fodrászat vagy barbershop, akkor a helyrajzi adatai (koordinátái) alapján a „Reserve with Google” felkínálja neki a hozzá legközelebb eső szolgáltatókat. Ha a Te szalonod megfelel a keresési feltételeknek és a szolgáltatásaid között is szerepel a vendég által keresett szolgáltatás, akkor a Google felkínál Téged is mint potenciális szolgáltatót.

Ezt követően a vendégnek már csak ki meg kell adnia néhány alap információt – név, mobiltelefonszám vagy e-mail cím –, hogy a szolgáltatások árait és csomag ajánlatokat megkapja.
Ráadásul az időpontot azonnal eltudjuk menti a Google naptárunkba és természetesen a Google térképet használva könnyen oda is tudunk találni.

Konklúzió

A Google egyre több szolgáltatást épít be keresőmotorjába, a szállodákba történő szállásfoglalástól kezdve a kisebb szalonok szolgáltatásainak foglalásáig. Éppen ezért fontos, hogy odafigyeljünk arra, hogyan tudjuk ezeket a plusz szolgáltatásokat saját előnyünkre tudjuk fordítani.

Ráadásul a szolgáltatókról írt vélemények (Review) egyre nagyobb szerepet kapnak, hiszen ez segít a jövendőbeli vendégnek egy fontos döntés meghozatalában: megnézze a weboldalad és foglaljon nálad szolgáltatásra időpontot vagy sem. Úgyhogy nem árt, ha erre is odafigyelünk!

Mennyire nehéz integrálni?

A YCLIENTS és Google integráció varázslónak köszönhetően az összekapcsolása mindössze néhány percet vesz igénybe, ahol nincs más dolgod mint szinkronizálni a YCLIENTS fiókban megadott címet a Google cégem fiókodban lévő adatokkal. Ezek után már csak meg kell adnod melyik szakember (naptár) és milyen szolgáltatások kerüljen ki a google online időpontfoglalóba.

Tippre van szükséged?
YCLIENTS Business Club Facebook csoportot neked találták ki…

Ezt a zárt csoportot, a vállalkozó szellemlétűek számára hoztuk létre annak érdekében hogy közösen megoszthassunk egymás között infokat. Itt csakis erősen gyakrolati tippeket és ötleteket találsz, amelyeket már akár másnap beleépíthetsz a vállalkozásod mindenapi életébe. Egyszóval ha szeretnéd megtudni hogyan müködik lépésről – lépésre a google maps integráció, eseteg egy kis inspirációra vágysz csatlakozz és mazsoláz nyugodatan a feltöltött videók és ötletek között.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés