Hogyan nyissunk fodrászatot? Mire van szükségünk ahhoz, hogy saját szalonunkat beindítsuk? – YJOURNAL

Hogyan nyissunk fodrászatot? Mire van szükségünk ahhoz, hogy saját szalonunkat beindítsuk?

Drobcsák Miron -
February 4, 2021
A szépségipar az iparágak közül azon kevesek egyike, amelyet nem érintett annak idején a gazdasági válság: amikor más vállalkozások csődbe mentek, a szépségszalonok töretlenül virágoztak. Ennek egyszerű az oka. A nőknek minden körülmények között fontos szépségük, ezért mindig is költeni fognak fodrászra, kozmetikusra, körmösre. Így aztán biztos lehetsz benne, hogy ha fodrászatot nyitsz és megfogadod tanácsainkat – és a YCLIENTS-re bízod magad –, hamar beindul az üzleted.

Az engedélyeken túl…

Ugorjuk át most azokat az alaplépéseket, mint például a hivatalos regisztráció és a szükséges dokumentumok, engedélyek beszerzése, az általad választott vállalkozási forma kiválasztása és bejegyeztetése. Ezentúl is vannak olyan pontjai egy fodrászat nyitásának, amelyeket mindenképp be kell tartani. Nézzük mik is ezek:

– Kereslet-kínálat. Végezz egy kisebb piackutatást és -elemzést a környéken, ahol a szalon nyitását tervezed. Amennyiben a közelben sok hasonló vállalkozás van, lényegesen nehezebb lesz saját vendégkört kialakítani. Hiszen a helyi kínálat ennek értelmében meghaladja a keresletet és „melósabb” lesz a vendégek bevonzása. Ebben az esetben azt javasoljuk, válassz másik helyszínt szalonod megnyitásához. Ha azonban úgy érzed, rátaláltál az álomszalonra, akkor sem kell aggódni: nagy segítség lesz ebben a YCLIENTS online bejelentkező modulja!

Árfekvés. Lődd be szalonod árait, valamint a szolgáltatásaidat! Pozícionáld be magad! Léteznek low-budget fodrászatok, közepes árfekvésűek és drágább, VIP szalonok is. Attól függően, hová szeretnéd magad pozícionálni, az határozza meg vállalkozásod leendő vendégkörét, szolgáltatásaidat, valamint szerepet játszhat a dizájn kialakításában is. Emlékszel még arra, hogy egy szakemberre átlagosan 7m2 munkaterületnek kell jutnia? Nos, ez a szabály low-budget szalon esetén elhanyagolható (ha abból indulunk ki, hogy kisebb szalont bérelsz, ott több szakemberre kevesebb tér jut). Azzal azonban számolj, hogy ez negatívan hathat a motiváltságukra, valamint előfordulhat, hogy a szolgáltatásuk minőségére is.

– Vendégek megértése. Azt is érdemes átgondolni – még egy low-budget szalon esetében is –, hogy csak nőket vagy férfiakat is fogadsz majd. Esetleg két külön „részleget” is kialakíthatsz a szalonban.

Franchise vagy saját?

Egy fodrászat nulláról való elindítása rengeteg időt, energiát és nem utolsó sorban befektetést igényel. Sokszor jobban megéri egy kész franchise hálózathoz csatlakozni.

– A fogyasztók számára ismert név használata. Amellett, hogy pénzt és idegeskedést spórolsz meg, a vendégek számára már ismert „hálózatnév” egyben azonnali bizalmat is jelent irányodban.
– Felkészítenek minden szükséges tanáccsal az üzletvezetésre. Arról nem is beszélve, hogy ott ellátnak majd üzletvezetési tanácsokkal és segítenek az első pillanattól kezdve. Elmondják – sok esetben tapasztalatból –, milyen hibákat kerülj el azért, hogy ne kelljen már az első évben bezárnod. Lényegében megszerzed az ő tapasztalataikat. Amennyiben szeretnél csak egy pici fodrászatot nyitni, ezzel egyidejűleg viszont garantált jövedelemhez jutni, sokkal egyszerűbb egy megfelelő franchise megállapodást kötni és egy népszerű vállalkozáscsoporthoz csatlakozni.

A tökéletes szoftver

Miután eldöntötted, hogy szalonod önállóan nyitod, vagy kész franchise-hoz csatlakozol, következő lépés az lesz, hogy vállalkozásod irányítására megfelelő szoftvert válassz. A legideálisabb az, amely akár egy egyszemélyes szépségszalonnál is alkalmazható és menti a vendégeid adatait (nevét, telefonszámát, e-mail címét). A vendégek szeretik, ha emlékeznek rájuk, így ezen adatok tárolása előnyt jelenthet számodra a konkurenciával szemben (természetesen a GDPR betartásával). Ráadásul a konkurensekkel szembeni vendészerzésben is előnyt jelent.

Hatékonyabb, mint papír alapon

Nem árt, ha a program rögzíteni tudja a szakemberek munkarendjét, hiszen az könnyebben átlátható, ha nem papíron, hanem digitálisan van vezetve. Így ugyanis bárhol és bármikor ellenőrizheted a szakembereid, ránézhetsz a foglaltságra, átlátod, ki dolgozik hatékonyabban és ki az, aki népszerűbb a vendégek körében.

Sikeres üzletvezetéshez elengedhetetlen

Jó, ha a szoftver pénzügyi elemzésekben, statisztikák készítésében, bérszámfejtésben is „partner”. Hiszen ezek – főként, ha nem manuálisan kell számolgatni – elengedhetetlenek a sikeres üzletvezetéshez. Sok program ennél többet is kínál. Például, képesek a bérszámítási folyamatok elvégzésére, statisztikák vezetésére és elemzések készítésére, valamint bejelentkezések rögzítésére is. Szerencsére nem kell ilyen programot keresned, ugyanis mindezt – sőt még ennél is többet – tudja a YCLIENTS! Ha szeretnél még több információt róla, kattints IDE!

Fodrászat – otthon

Akkor se keseredj el, ha nincs megfelelő anyagi háttered saját helyiség megvásárlására vagy bérlésére. Nyithatsz fodrászatot akár az otthonodban is.(Ne felejtsd el, hogy ebben az esetben is be kell szerezned minden működéssel kapcsolatos engedélyt.) Használhatod otthoni berendezéseid – nem kell újakra költeni. Ellenben tartsd észben, hogy a legtehetősebb és legfizetőképesebb vendégeket egy lakásban kialakított szalonba nem tudod becsalogatni. Azok az emberek lesznek a vendégeid, akiknek teljesen mindegy, hova járnak, így értelemszerűen lényegesebben kevesebbet fognak fizetni, mint egy nívósabb szalonban.

Fordulj bizalommal a YCLIENTS-hez!

Még a házi fodrászat ügyeinek vezetéséhez is szükséged lesz egy speciális programra, amely online időpontfoglalás lehetőségét biztosítja és tárolja vendégeid adatait is. Fordulj bizalommal a YCLIENTS csapatához és a házi fodrászatod egyetlen szempillantás alatt valódi szalonná alakul át! Tudj meg róla többet, kattints IDE!

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés