Melyik franchise hálózat tagjaként nyissunk szépségszalont? – YJOURNAL

Melyik franchise hálózat tagjaként nyissunk szépségszalont?

Drobcsák Miron -
March 26, 2020

Ha franchise hálózat révén nyitjuk meg szépségszalonunkat, az megkönnyíti vállalkozásunk elindítását. Hiszen nem kell mindent a nulláról kezdeni. Az üzleti tervet és különböző tanácsokat, ötleteket, praktikákat készen kapsz a franchise tulajdonosától. Ráadásul a szalon szolgáltatásaira már „megvan a kereslet”. Ami azt jelenti, hogy „biztosított” a vendégek érdeklődése, bizalma.

Azonban ha a szépségszalonod franchise tagként működik, sok olyan apróság van, amelyeket nem árt figyelembe venni. A YCLIENTS csapata összegyűjtötte számodra ezeket.

Franchise hálózat előnyei

Amennyiben nem vagy biztos abban, érdemes-e franchise hálózathoz csatlakozni, most rámutatunk néhány előnyre, amelyekre általa tehetsz szert:

1. Sokkal könnyebb vendégeket vonzani egy ismert márkanévvel rendelkező szalonba. Hiszen amit ismernek, abban már meg is bíznak. Így a bizalom kiépítésével már nem kell foglalkoznod.

2. Jelentős összegeket takaríthatsz meg például alapanyag beszerzésen. Egy jól csengő, ismert és bevezetett franchise hálózat szalonjainak a beszállítók nagyobb valószínűséggel biztosítanak speciális kedvezményeket.

3. Csökkentheted a marketing kiadásaid. Tapasztalataink szerint egy új vendég szerzése egy újonnan nyitott szalonnak kétszer annyiba kerül, mint annak, aki egy franchise hálózat tagja.

AJÁNLOTT TARTALOM: Franchise hálózat: hogyan válasszunk?

Mennyit tudsz befektetni…

Mielőtt egy franchise hálózat tagjaként nyitsz szalont, gondold át, mennyi időt és pénzt tudnál rászánni.

Időbefektetés 

Mielőtt belekezdesz, mérlegelj! Hajlandó vagy-e franchise hálózat támogatásán kívül, önállóan is erőfeszítéseket tenni vállalkozásod fejlődése érdekében. Vagy csupán befektetésként tekintesz rá és a háttérben maradnál.

Pénzügyi befektetés

Határozd meg, mekkora összeget vagy hajlandó – és tudsz is – befektetni a franchise vásárlására és fejlesztésére. Ez kiemelten fontos. Hiszen egy szépségszalon megnyitása és fejlesztése befektetéseket igényel, főleg a kezdeti szakaszban.

Nagyjából határozd meg, mennyi kezdeti kiadásod lesz – enteriőr kialakítása, berendezések vásárlása, a csapat összeállítása, marketing- és egyéb kiadások.

Több támogatás

A franchise hálózatokat hasonlítsd össze az alapján, mióta vannak a piacon. Ezután értékeld az együttműködés javasolt feltételeit és határozd meg a számodra legkedvezőbbeket. Ne felejtsd el azt is vizsgálni, melyikük kínál több támogatást. Például ingyenes betanítás, vásárlási kedvezmények és hasonló bónuszok.

Hogyan kerüljük el a franchise hálózat rejtett költségeit?

A szerződés aláírását megelőzően fontos figyelmet szentelni a következőkre:

1. A szerződés megkötésének feltételei.
2. A jogdíjak rögzítésének fenntartása (ez minden évben emelkedhet).
3. Az egy városon belül engedélyezett franchise-ok száma (így a versenytársakon kívül nem kell megküzdened a vendégekért saját franchise hálózatod többi szalonjával).
4. Van-e lehetőség kedvezőbb feltételeket kínáló beszállítókkal való együttműködésre?
5. Az együttműködési megállapodás meghosszabbításának feltételei.

Ezeket érdemes mihamarabb tisztázni, hiszen ezáltal megvédheted magad a felesleges kiadásoktól. Egyúttal mindenképp tanulmányozd a vendégvéleményeket a kiválasztott franchise hálózatról.

Mennyi időn belül térül meg?

A legtöbb esetben egy szalon nyitása franchise hálózat tagjaként 1/2-3 éven belül térül meg – legalábbis ez a tapasztalat. Hogy pontosan mennyi idő alatt, az sokban múlik rajtad is. Mennyi időt, energiát és pénzt áldozol rá. És persze attól is, hogy milyen hamar kezded el a YCLIENTS-et használni! Ha kíváncsi vagy, mi mindenben tudunk neked segíteni, kattints IDE!

Nem szeretnél lemaradni a legfrissebb tartalmainkról? Akkor kövesd a YJOURNAL blogját, ahol hasznos tippekkel, tanácsokkal találkozhatsz, heti rendszerességgel.

Szeretnél többet megtudni a vállalkozások automatizációjáról, sőt ki is próbálnál egy ilyen szoftvert élesben? Akkor látogass el a YCLIENTS oldalára, ahol regisztrálás után 7 napig teljesen INGYEN próbálhatod ki online bejelentkező és automatizáló programunkat.

Ha tetszett a cikk és úgy gondolod, hogy ezt valamelyik barátodnak vagy kollégádnak is látnia kellene, akkor megköszönjük, ha megosztod vele. ??

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés